Случајот со Гелор Канга пред судот на Фудбалската конфедерација на Африка повторно е одложен.

ДР Конго го обвинува Канга за лажен идентитет и лажирање на пасош и државјанство, а одлуката може да влијае на суспензија на неговата репрезентација Габон од Купот на афричките нации каде што Габон беше подобар од Конго во групата.

Како што се наведува во извештите на афричките медиуми, Габон доставил извод од матичната книга на родени кои не дава никакви информации за точната адреа на играчот или неговото семејство.

Како што се наведува во извештите на афричките медиуми, Габон доставил извод од матичната книга на родени кои не дава никакви информации за точната адреа на играчот или неговото семејство.

Габон мора да објасни како мајката на Канга која починала во 1986 година го родила Канга во 1990 година.

Обвинувањата се сериозни и сцеанриото Габон да биде исфрлен од Афричкиот куп на нации може да стане реалност.