Актуелниот скопски градоначалник Петре Шилегов претрпе катастрофален пораз во скопската општина Гази Баба.

Имено, според резултатите кои ги објави новиот градоначалник на општината, Бобан Стефковски, Аровска победила во Гази Баба со над 11.000 гласови разлика.

Данела Арсовска има освоено 18.745 гласа, додека Петре Шилегов само 7.674 гласови.

Разликатa изнесува неверојатни 11.071 глас.

– Благодарам на граѓаните на Гази Баба!, напиша Стефковски.