На 29.03.2023 во 14.30 часот во Полициската станица Карпош, О.Т.(21) од Скопје пријавил дека во населбата Влае бил каснат од куче скитник.

Деновиве е забележано зголемување на бројот на пријави за нападнати лица од кучиња скитници на територијата на град Скопје.