Слободна Далмација дознава дека синоќа во унифицираното одделение за итни случаи на сплитската КБЦ бил примен маж осомничен за убиството на младиот Лука Банчиќ. Во болницата бил пренесен од затворот Билице со повреди на главата и вилицата.

По укажаната лекарска помош, тој е вратен во затворот во Билице, бидејќи според сознанијата на Слободна Далмација, немало потреба од хоспитализација и неговите повреди не биле толку тешки.

На судските службеници и лекарите наводно им рекол дека паднал од креветот и не сакал никого да обвинува за повредите. Но, на лекарите им било тешко да поверуваат дека таквите повреди може да настанат со паѓање од креветот.

И полицијата нема сознанија дека тоа би можело да биде кривично дело бидејќи приказната на повредениот дека ненадејно „паднал од кревет“ е прифатена како вистинита.

ИМ ГО УБИ СИНОТ ЕДИНЕЦ: Ова е наркоманот и насилник кој е осомничен за убиството на 22 годишниот Лука во Сплит