Снимките што се појавија на социјалните мрежи сведочат за хаотичната ситуација на аеродромот во Кабул.

На меѓународниот аеродром Хамид Карзаи, ситуацијата се влошува од минута во минута. Се повеќе граѓани на Кабул се обидуваат да ги фатат транспортните авиони и да избегаат од Талибанците, поради што американските маринци на аеродромот се обидоа да формираат кордон и да ги запрат цивилите, бидејќи е невозможно да ги примат сите.

Снимките што се појавија на социјалните мрежи сведочат за хаотичната ситуација на аеродромот, каде Авганистанците кои не се на списокот на оние за евакуација се обидуваат да се спасат себеси и да стигнат авионот, поради што може да се види вистинско стампедо.

Првиот на самиот влез на аеродромот каде што голем број луѓе се обидуваат да ги стигнат до аеродромската зграда и пистата.

Друго видео покажува толпа луѓе со куфери кои брзаат кон авионите со надеж дека ќе бидат спасени и ќе излезат од Авганистан.