Неверојатни сцени, како од холивудските филмови, се случија на тренингот на Партизан.

Имено, играч на Партизан беше уапсен во салата на ракометниот клуб, откако членовите на жандармеријата и УКП го срушија на подот и му ставија лисици на рацете.

По апсењето на осомничениот член на криминалниот клан Беливук во салата што ја користеше РК ​​Партизан во Белград, се огласи директорот на клубот, Александар Благојевиќ.

Тој за порталот „Телеграф.рс“ изјави дека клубот е запознат со ова апсење и дека тој е играч од помладата категорија.

Потсетуваме, младиот човек беше уапсен во салата, затоа што членовите на жандармеријата и УКП го срушија на подот и му ставија лисици на рацете, а тој го носеше дресот на РК Партизан.

– Ние сме спортски клуб. Ние спортуваме, а во ракометната школа имаме повеќе од 500 играчи. Слушнав за апсењето и тој е играч кој е во нашата помлада категорија веќе десет години, вели Благојевиќ.