Лаура Мицетич како мала го добила прекарот „Железен џин“ затоа што била повисока од нејзините врсници.

„Другите сметаа дека тоа е комплимент, но за мене тоа беше најлошиот прекар во светот“, рече таа.

Во новата епизода на шоуто „Brand New Me“, Лора раскажа како ниското самопочитување ја навело на прејадување, па затоа тежеше 145 килограми во најтешката фаза.

“Отидов до точката каде што не можев повеќе да ја отворам устата од храна. Потоа по 20 до 30 минути пак посегнував по храна и завршив се што имав започнато ,” таа вели.

Кога сфати дека мора да ги трпи тие нездрави навики, Лаура започна да вежба дома. Таа ги следеше советите што ги најде на YouTube.

View this post on Instagram

A post shared by LAURA MICETICH | Coach⬇️130+lb (@theirongiantess)

“Си ветив себеси дека ќе можам да го направам целиот тренинг без пауза до крајот на неделата или месецот. Кога успеав, одев во теретана во кампусот и се заљубив во боди-билдинг”, се потсетува таа.

View this post on Instagram

A post shared by LAURA MICETICH | Coach⬇️130+lb (@theirongiantess)

Иако првично и беше непријатно да вежба пред другите, наскоро забележа дека е посилна. Вежбала шест дена во неделата. Таа креваше тегови 90 минути, правеше кардио 20 минути. За една година на таков режим, таа изгуби 50 килограми и сега ја одржува посакуваната тежина од 80 килограми.

View this post on Instagram

A post shared by LAURA MICETICH | Coach⬇️130+lb (@theirongiantess)

Лаура сфати дека обожава фитнес, па реши да ги следи своите соништа. Користете го вашето искуство за да им помогнете на другите да ги постигнат целите.

View this post on Instagram

A post shared by LAURA MICETICH | Coach⬇️130+lb (@theirongiantess)

View this post on Instagram

A post shared by LAURA MICETICH | Coach⬇️130+lb (@theirongiantess)