Ова е вистински случај. Целиот регион беше шокиран, можеби ќе се присетите. Имено, синот Вук (11) на Сузана (44) од Србија почина пред скоро 3 години кога таа го најде безживотното тело во неговата соба. Момчето се обесило на квака во текот на игра.

Мајката од тага секој ден одеше на неговиот гроб, плачеше и не можеше да поверува дека го нема најмилото. Страдаше бескрајно, тивко во себе. Еден ден таа повторно отиде да го посети гробот. Остави цвеќе, запали свеќа, по што почина. Така вели нејзиното семејство, сопругот и двете ќерки.

Ја закопаа во истата гробница каде што го погребаа малиот Вук. Велат дека Сизана не можела да издржи без синот, дека дури и бојата на очите и се променила, дека патела секој ден, па нејзиното срце не издржало и паднала мртва на гробот од најмилото.