Насуф Бајровиќ од селото Точилово во близина на српската општина Тутин, трагично загина на градилиште во Германија, објавија локалните медиуми.

– Отиде да заработи пари, планирајќи да основа семејство, но наместо тоа, семејството го испраќа на „ахирет“ (другиот свет) – пренесуваат локалните медиуми.

Според неофицијални информации, несреќата се случила вчера.

За Насуф Бајровиќ, секој што го познава има само пофални зборови.

– Тој беше добар пријател, брат, син, сосед, добар и чесен работник. На човекот му требаше само една минута да го запознае и да види колку е добар и благороден, напишал еден од неговите пријатели на социјалните мрежи.

– Пораснавме заедно, ја споделувавме училишната клупа, се смеевме и се дружевме, си помагавме, зборувавме за нашите соништа и планови. Но, човекот не умира кога ќе престане да живее. Секогаш ќе бидете во нашите срца, напиша друг пријател.