Скаутот Ненад Маринковиќ и директорот на младинската школа на Партизан, Вања Радиновиќ на службен пат кон Златибор за малку избегнале трагедија.

Автомобилот им се запалил поради досега непознат дефект, а тие брзо го напуштиле возилото да се спасат. Автомобилот целосно изгорел, а тоа го докажуваат и фотографиите од лице место.

Обидите за гасење и помошта од луѓето кои ги затекнале таму не вродиле со плод.

„Благодариме на Господ, останавме наповредени, само што влеговме во хотел. Се брзо се одигра, се обидовме да реагираме, но наеднаш се појави густ чад, а потоа и пламент. Апаратите за гаснење е помогнаа, оганот брзо го зафати возилото, и среќа е дека тоа го воочивме на време“– изјави Ненад Маринковиќ за Телеграф.рс.