Ракометарот на РК Бутел денеска почина на 27 годишна возраст под многу сомнителни околности.

Тој со својот брат Борис бил многу поврзан и близок, а и двајцата се занимавале со ракометот, додека брат му играл во Холандија, Денис последниве неколку години ги помина во Македонија.

И последната објава на ракометарот била токму посветена на својот помал брат Борис кој добил плакета на која се гледа дека бил избран за „All star“ играч во Холандија.

-Браво желка, напиша неговиот брат споделувајќи и негова фотографија.