Луси Милвуд (40) од Австралија родила ќерка кога имала само 16 години. Кога нејзината ќерка родила дете на дваесет години, Луси станала баба на само 38 години.

Кога Луси Милвуд почнала да има стомачни мачнини секое утро, таа имала само 16 години и знаела што значат тие утрински мачнини. Со своето момче се запознала само 3 месеци порано на забава. Кога отишла на гинеколог, тој само ги потврдил нејзините сомневања – таа била бремена.

“Јас сум некој кој секогаш гледа на сè од позитивна страна. Имам навистина весела природа. Кога ми рекоа дека сум бремена, се сеќавам дека бев многу возбудена поради тоа. Не ми беше грижа да им кажам на моите родители, тие беа прекрасни. Ми рекоа: “Што и да се случи, ние сме со вас!”

Девет месеци подоцна, Луси ја родила ќерка си Микаела.

“Никогаш нема да заборавам кога ја ставија во моите раце. Ме погледна со оние нејзини прекрасни, сини очи, и помислив: Што да правам сега?!

Кога родила дете, Луси се преселила кај своето момче, но парот немал иднина. Луси вели дека тој не бил подготвен за татковство.

“Мајка ми секогаш беше тука за нас две. Сепак, ми рече дека не е бебиситерка и дека морам сама да се грижам за своето дете. Тоа е најдобриот совет што сум го добила. Отсекогаш сум бил способна, па дури и тогаш некако се справив со сè “.

Луси со нејзината ќерка Микаела

Луси работела на пакување семе во магацини, а нејзината ќерка била. Сепак, иако мислела дека сè оди според планот, проблемите се појавиле. Со текот на времето, и била дијагностицирана анорексија.

“Кога бев мало девојче, се занимавав со гимнастика и секогаш бев свесна за моето тело. По породувањето, останав со стомак, што ме натера да вежбам до „бесвест“ и гладував. Можеби изгледав како да ги држам сите конци во моите раце, но од внатре се распаѓав.

Јас го меркав секој грам. Се сеќавам дека не можев да изеадам целосно едно јаболко до крај. На пример, за ручек кога купував сендвич со салата, го фрлав лебот и ја јадев само салатата…

Со текот на времето, таа немала сила ниту за детето, ниту за работата, а потоа решила да се грижи за своето здравје.

Како одминувале годините, Микаела растела. Луси се омажила и родила уште три деца: Лили, Лукас и Клои.

Покрај нејзините три мали деца, Луси ги губела нервите кога станувало збор за Микаела. Како тинејџерка, Микаела започнала да се бори со депресија. Кога Луси видела како изгледа нејзината ќерка, решила да направи нешто. Почнала да ја носи во теретана за да можат да поминат малку време заедно.

По некое време, Микаела успеала да се справи со депресијата и започнала редовно да вежба. Таа подоцна се вљубила и се омажила за спортскиот тренер. Двојката се венчала, а Микаела останала бремена.

“Бев пресреќна кога ми кажа дека е бремена. Нејзината бременост беше планирана, така што знаев за секој купен тест за бременост. Да бидам млада како баба ме импресионира само затоа што знам дека ќе имам повеќе време да поминам со внуците, вели Луси.

Кога Микаела родила ќерка, Луси имала само 38 години. Луси сега има 40 години и среќна е што е нечија баба.