На 12 декември СДСМ да гласа за нов лидер на СДСМ , ова е предлог одлуката што ќе оди пред ЦО, како предлог на ИО, потврува за Тв24 висок партиски функционер од ИО.

Ова доаѓа откако по нешто помалку од 3 часа жестока дебата Зоран Заев останал н ставот дека се повлекува. Дебата се сели на ЦО.

Централниот одбор ова треба да го одобри.