Пред неколку дена на српско-бугарскиот граничен премин Градина, царинските службеници во соработка со полицијата откриле и спречиле обид за шверц на 230.000 евра во куфер со дупло дно.

Случајот бил откриен на излезот од преминот Градина, кога камион на турски превозник кој се движел од Унгарија кон Турција бил издвоен за детална контрола.

При преглед во кабината на камионот, царинските службеници забележале куфер на возачкиот кревет, во кој турскиот државјанин кој го управувал камионот рекол дека ги има неговите лични работи.

Станува збор за сума од дури 230.000 евра, спакувани во пет пакувања завиткани во хартија, претежно во апоени од 200 евра, за кои возачот изјавил дека му припаѓаат нему.

Возачот е предаден на полиција за понатамошна надлежност, а за исходот од контролата веднаш е известено Обвинителството за организиран криминал, додека парите се задржани за понатамошна истрага за ова кривично дело.

🎥

📸

📸

📸