Поранешниот музичар и шеф на Гранд продукцијата искрено призна колку му недостасуваат двајца драги луѓе.

Александар Саша Поповиќ (69), основач и поранешен косопственик и директор на Гранд продукција, даде емотивно интервју во емисијата „Без филтри за Сара Миа“ и искрено проговори за своето детство. Според него, неговиот татко тешко се помирил со одлуката да го напушти Правно-Економскиот факултет, на кој Поповиќ се запишал поради желбата на неговиот татко. Тој зборуваше и за односот со родителите и за тоа колку му недостасуваат.

„Мајка ми одигра голема улога кога реков дека нема да учам повеќе. Татко ми беше навистина строг, а знаете каква е мајката, секогаш како „Не допирај го, те молам остави го, немој, ја сака музиката’ Кога ќе слушнам дека некој не разговара со своите родители, без разлика дали е тоа со татко им или со мајка им… Па, не знам што да кажам … Би го дал целото мое богатство, ако може Господ да и овозможи само еден час да разговарам со родителите, особено со татко ми“, рече Поповиќ.

Тој исто така рече дека имал тежок музички почеток во доцните седумдесетти години, кога во 1977 година го создал својот прв бенд „Лира шоу“.

„Ја ставам таа хармоника на грб и одам од центарот на градот до мојата куќа и плачам. А потоа некој доаѓа и вели „зошто си суетен“, па не сум суетен, само сакам да бидам подобар , правиш шоу, и се прашуваш како публиката ќе го прифати, што ќе каже публиката“.

Саша Поповиќ е свесен за коментарите за себе и за неговата работа во Гранд. „Кога ќе погледнете што правам денес и што правам во последните 20, 30 години, луѓето велат: „ Тој ја уништи музиката, тој е ваков и онаков“. Знаете како, некои луѓето не’ сакаат, некои не, и тоа е сосема во ред“, рече Поповиќ.