Веста дека Маринко Роквиќ почина ги остави неутешни неговите колеги и пријатели, меѓу кои и Саша Матиќ.

Познатиот пејач на фолк музика Маринко Роквиќ почина вчера на 68-годишна возраст, по долга борба со бактеријата која го нападна неговото тело, но, како што подоцна се дозна, пејачот водел битка со ракот на панкреасот. По болеста, Роквиќ се повлече во медиумите, а јавноста беше слабо информирана кога станува збор за здравјето на пејачот.

Сите длабоко веруваа дека ќе успее да закрепне и дека ќе се врати на својата публика и песни, но за жал вчера веста за неговата смрт ги погоди сите, особено неговите најблиски членови на семејството, но и долгогодишните пријатели и колеги од јавната сцена, меѓу кои е и Саша Матиќ.

– Добар мој Маринко … Вистинските зборови секогаш фалат кога ти се најпотребни… Ти беше синоним за вистинско пријателство. Уште од самиот почеток стоеше до мене, секогаш имаше добри совети и кец во ракавот кога требаше. Никогаш нема да те заборавам. Патувај со ангелите, добар мој, и чувај се. Искрено, најискрено сочувство до семејството 💔, порача Мариќ.