На влезот од улицата Моравска, каде што живееше убиеното семејство Ѓокиќ, кое на 26 септември по полноќ беше убиено и запалено, се појавија графити испишани со црвен спреј на асфалтот со порака „Правда за семејството Џониќ“.

Се однесува на семејството на осомничениот Горан Џониќ, кој во моментов дава исказ во Вишото јавно обвинителство, објавуваат српските медиуми.

Огромно мнозинство од жителите на ова село се плашат од комуникација со новинари, но во неформален разговор се сомневаат во се што се објавува во медиумите.

– Ако го направи тоа, сигурно не можеше сам. Не ми се верува дека со револвер ги заробил сите три лица, меѓу кои и Лидија, која ја познава од мал, бидејќи со човекот се познавам долги години, изјави за српските медиуми еден од мештаните од Моравац.

Овој графит, според некои, веројатно се однесува на сопругата и синот кои биле земени на информативен разговор и пуштени на слобода. Во куќата на неговиот син, односно парцелата што води до него, биле пронајдени парите закопани под слива.

Четири лица се приведени во полиција во врска со убиството на семејството Ѓокиќ.