Телото на младиот Марко Т. (24) денеска е пронајдено во реката Ибар. Неговото исчезнување беше пријавено вчера, на 10-ти август во полицијата во Краљево.

Неговото тело беше извлечено од реката од страна на членовите на екипата за спасување на Секторот за вонредни ситуации.

Пријатели и познаници се збогуваат со несреќниот млад човек на социјалните мрежи.

– Што се случи, драго момче? Почивај во мир и биди меѓу ангелите, напишано е во една објава.

Наводно, младиот човек последен пат бил виден на 8 август, кога му рекол на своето семејство да оди во општината во селото Стубал кај Краљево.

Оттогаш, Марко исчезна без трага.