Покривка со висина од 15 до 20 сантиметри е формирана денеска во бугарскиот град Златоград на југот од земјата, е објавено на страницата Метео Балканс на Фејсбук.

Човек би помислил дека е тоа снег среде зима, но граѓаните кои се движат во кратки ракави и кратки панталони потсетува дека е мај и дека сме пред прагот на летните месеци.

Златоград е најјужниот град во Бугарија и се наоѓа на границата со Грција.