Младиот грчки кошаркар Томас Кацаунис почина на 20-годишна возраст по тешка борба со ракот.

Катакаунис играше на центарската позиција. Во својата кариера настапуваше за Аида Евосма, Лефкада и Херкулес.

Имаше одлични физички пропозиции за својата позиција, беше висок 2,20.

Го сметаа за голем талент на грчката кошарка.