Сите што „налетаа“ на ова видео на интернет веднаш се замрзнаа. Татко си ја фрли ќерката во море со популарните „мускули“ за капење, но сѐ тргна наопаку.

На интернет кружи видео под наслов „Тато на годината“ и покажува грозоморно видео од татко како ја фрла својата ќерка, која има само мускули на рацете, во морето. Но, ситуацијата завршува ужасно бидејќи на видеото гледаме како детето исчезнува под водата додека на површината на морето остануваат само мускулите.

Нема родител кој не се згрозил на ова видео. Иако многумина тврдат дека овој спартански начин на воспитување и учење пливање бил застапен претходните години, многумина се шокирани од ваквото ризично однесување на еден татко.

„Многу се изнервирав. Не се сите за деца“, „Мора да има многу деца“, „Ова може да го прави само татко. Мајка ќе беше во вода и ќе чекаше.“, „Будала на годината“, „Овој човек треба да оди во затвор“, беа само дел од револтираните коментари под видеото.

Други се обидоа да најдат оправдување во „челичењето“ бидејќи многумина, како што велат, морале да се справат со „фрлање во оган“ во моментот бидејќи „јунаците се познаваат на мака“.

„Драги мои Срби, децата така учат да пливаат“, „Ова е хаос. Починатиот тато ме спаси од двајца лудаци, кои така ме турнаа во морето, имав околу 7 години“, „Така ме научија да пливам, едноставно не се ни обидоа да ги искористат мускулите“, „Преживеав и научив да пливам“, напишале други.

А еден беше особено суров затоа што го оправдуваше таквиот чин на таткото, кој многумина го карактеризираа како бескрупулозен, несвесен и неодговорен.

„Господине. Така треба. Децата се многу меки денес“, гласел контроверзниот коментар.