Со неверојатна случка се соочиле денеска попладне работниците за чистење во Солун, бидејќи, според информации, граѓанин случајно фрлил кесичка со злато и вредни предмети во корпата за отпадоци заедно со дневното ѓубре.

Граѓанинот тоа го сфатил неколку минути откако поминала екипа за собирање и ја испразнила кантата. Чистачите сè уште не ја напуштиле областа, па биле информирани за инцидентот и било побарано да помогнат во пронаоѓањето на кесичката и враќањето на нејзиниот сопственик.

Веднаш беше мобилизирана службата за чистење и биле известени сите.

Веднаш била известена грчката полиција, која веднаш се упатила на местото на претоварната станица на општина Солун. Таму бил однесен камионот за смет кој бил користен за отстранување од спорното место.

Во присуство на претставници на ЕЛАС, работниците за чистење го испразниле камионот за смет, ја лоцирале кесата и му ја вратиле на сопственикот.