Вистинската трагедија се случи во Германија, каде во сообраќајна несреќа, на 30 -годишна возраст, загина босанскиот фудбалер и тренер Тино Хоџиќ.

Хоџиќ беше член на нисколигашот ТСВ Обервир.

– Зачудени и длабоко шокирани, синоќа дознавме за прераната смрт на нашиот Тино Хоџиќ. Нашите мисли и молитви се со неговото семејство, сопругата и синот, како и пријателите. На сите им посакуваме многу сила во оваа ситуација, напишано е на страницата на ТСВ Обервир.

Во последно време Хоџиќ работеше и како помошник тренер во шестолигашот Фортуна Кирафелд.