Најдобриот македонски фудбалер и капитен на маледонската фудбалска репрезентација, Горан Пандев ќе го повлече својот клубот Академија Пандев од Првата лига ако ФФМ не се усогласи со Законот за спорт.

Ова го објави порталот 360 како најава на емисијата „360 степени“ која ќе се емитува вечерва, а во која меѓу другото ќе се зборува и за:

-Реизборот на Муамед Сејдини за претседател на Фудбалската федерација на Македонија (ФФМ) под лупа не само поради неусогласеност на Статутот со законот, туку и поради индиции дека и неусогласениот Статут се изигрува; ФФМ не одговори официјално на прашањата на „360 степени“…