Откако претходната сезона на „Ѕвездите на Гранд“ заврши пред неполн месец, многу се зборува за тоа како ќе изгледа следната сезона, а сега наводно се појавија и одредени шпекулации во врска со улогата на Саша Поповиќ во жирито, јавуваат српските медиуми.

Новите сопственици го поставиле Александар Милиќ- Мили на позицијата директор, но останатите членови на жирито не ја дочекале оваа вест со воодушевување, бидејќи кружат гласини дека Мили сака да го исфрли Саша од проектот, пишува српски „Скандал“.

Саша Поповиќ е творец на „Ѕвездите на Гранд“ и основач на шоуто. Неговиот збор е последен, најценет и почитуван, тој е член на бордот на директори во Гранд, па затоа не е изненадувачки што Мили, според „Скандал“, би сакал да го исфрли од игра и тој да стане ГЛАВЕН.

– Се вели дека Мили би сакал Поповиќ да се повлече и дека сите негови права и обврски ќе му припаднат на Мили. Тој наводно верува дека би ја стекнал репутацијата што ја има Саша со години. За тоа наводно дознале и останатите членови на жирито, и сите се со поддршка Поповиќ, а најмногу Марија Шерифовиќ. Од друга страна, се вели дека Мили всушност е среќен што Саша е тука. Тој знае дека „Ѕвездите на Гранд“ не би биле исти ако Саша се повлече. Сега, што е вистина и што ќе се случи во иднина, останува да видиме, тврди изворот на споменатиот медиум.