Драмата за исчезнатиот Матеј Периш (27) за кој цела Србија и Хрватска се кренаa на нозе, доби нов заплет. Наводно, на снимките кои вчера беа објавени, можеше да се примети девојка во бел џемпер која трча по улица заедно со младиот Периш.

Но, на снимката каде двајцата трчаат, момчето има црни патики, а на останатите снимки на кои таткото на Матеј потврди дека тоа е всушност неговиот син, тој носи бели патики.

Полицијата се уште ги разгледува снимките.

Уште по збунувачки е фактот што на снимката каде младиот пар трча, една минута претходно може на кратко да се види и маж со бели патики на другата страна на улицата. Тоа ја збуни полицијата, двајцата всушност трчаа во исто време.

Полицијата заклучи дека младиот кој трча со девојката воопшто не е Матеј.