Доктор Нико Беќаровски од Клиниката за токсикологија преку објава на социјалните мрежи ја дава неговата, како што вели, скромна августовска прогноза за коронавирусот во Македонија.

Беќаровски вели дека по 10 август се очекува неконтролиран раст на ковид-19 статистиката.

„По пеколната недела со високи температури во Македонија, која ќе трае до 9 август со температури до 44°С, од 10-ти август се очекува пад на температурите, но неконтролиран раст на ковид-19 статистиката. Почитувани мои здравствени работници и соработници, искористете ги следниве 10 дена да се разладите во солена/слатка/кисела вода, а потоа повторно „ќе пливаме” во сопствената пот, под скафандерите и маските. Ако е за утеха, потењето е најдобар дополнителен начин за детоксикација на организмот“, пишува доктор Беќаровски.