Иако Вики Миљковиќ за време на изолација му беше поддршка на Драган Стојковиќ – Босанац, тој се чини дека не и враќа на убав начин.

За време на една од дискусиите во „Ѕвездите на Гранд“, Босанац и рече на Вики дека ги „расипува“ кандидатите на кои е ментор, како што тоа го правела со сопругот Ташкет!

Кога рече така, како што пишува „Стар“, во студиото настанала тишина, па дури и снимката била прекината затоа што Вики плачела!

– Вики, вие не знаете како да ги подготвите кандидатите, а го уништи и Ташкет. Почна да ги уништуваш добрите кандидати на Гранд – рече Босанац и ја довел Вики до солзи.

– Беше толку напнато и непријатно по изјавата на Босанц, што Вики го замоли Саша Поповиќ за пауза, а потоа отиде во шминкерницата и плачеше. Тогаш Снежана Џуришиќ и се приближи и се обиде да ја утеши велејќи дека Босанец се шегува и дека тој сигурно не мислил сериозно. Само по половина час Вики ја поврати својата смиреност, па отиде кај колегата и му рече дека не е во ред да разговара со неа така. Босанец виде колку е часот, а Снежана исто така му рече дека Вики плаче, па и се извинил и рекол дека ќе се грижи за тоа како и се обраќа во иднина. До крајот на шоуто, тие скоро и да не комуницираа еден со друг, а Вики цело време го игнорирала. Босанец го замоли Поповиќ да го стави овој момент во монтажата, но Вики рече дека нема потреба од тоа, дека треба да се емитува и дека секој треба да ја слушне неговата изјава – вели извор од сцената и додава:

– Вики е малку поемотивна сега од вообичаеното, затоа што сите знаете дека ја изгуби мајка си и колку и да изгледа силна, сепак боли и таа и недостасува.