„Дипломатски инцидент“ за малку ќе уништеше кршевка на девојче, поради грешка на кумата во најважното и најгорливото прашање- она за името. Поради грешката на кумата, мајката доживеа навистина непријатна случка и „излезе од кожа“.

Според видеото објавено на TikTok, кумата се збунила и одговорила со името „Христина“, што било нејзиното сопствено име.

„Христина?“, прашал свештеникот, при што мајката сфатила што се случило и била во очигледен шок. Сепак, работите брзо беа ставени под контрола.

Проблемот е решен благодарение на деликатното делување на свештеникот кој побрза да се разјасни, објаснувајќи дека ја прашал кумата за името на бебето.

„Аххх! На детето, Извинете! Мислев дека прашувате за моето…“, рече кумата со смеење, додека мајката се опоравуваше од шокот.

„Параскева“ одговори кумата, при што мајката конечно се смири и „пукна од смеа“.

@fox.lab Baptism name fail! 😂 #weddingvideography #weddingvideographer #funnyweddingmoments #greekwedding #orthodoxbaptism #greekbaptism #greekgodmother ♬ πρωτότυπος ήχος – Fox Lab