Хороскопските препораки и совети не треба да се сфаќаат особено сериозно, а секој поединец е одговорен за своето однесување и одлуки.
Сепак, хороскопските знаци кои често се поврзуваат со поголема склоност кон изневерување ги вклучуваат Близнаците, Стрелците и Рибите.

Близнаците се познати по нивната љубопитност и желба за различни искуства, што може да биде тешко да се помират со моногамна врска ако не успеат да најдат начин да ја канализираат својата природна љубопитност во врската.

Стрелците се познати по својот авантуристички дух и разигран карактер кој брзо може да се засити од рутината, што може да доведе и до неверство.

Рибите се исклучително чувствителни и склони кон мечтаење. Ако не се задоволни или им е здодевно од емотивните аспекти на врската, тие може да се повлечат од партнерот и да бараат емотивна поврзаност надвор од врската.