Радоје Звицер, еден од водачите на Кавачкиот клан за време на прославата на крштевањето на Свети Јован беше домаќин на бројни пријатели и познаници.

Пејачката Јадранка Барјактаровиќ неодамна се најде во центарот на вниманието на јавноста поради скандалот на прославата на партијата ДПС, кога пееше антисрпски песни. Токму оваа пејачка била задолжена и за атмосферата за време на славата на Звицер.

Оваа пејачка се согласи да зборува за српските медиуми, несмасно оправдувајќи се дека не знаела ниту на чија прослава пеела.

– Да ви кажам право, за нив првпат слушнав од медиумите. Не ги знам тие презимиња. Не ги познавам тие луѓе и не знам дали сум настапила кај нив. Пејам на многу прослави, фолкерка сум. Едноставно пејам за оној што ми се јавува и ми плаќа. Јас немам таков проблем да одам да настапам. Пејам за луѓето, за луѓето што ме сакаат. Им пеев на многу семејства и на прослави и на крштевки. Јас сум позната по тоа и се обидувам да направам квалитетен перформанс. Кога настапувам, не гледам кој ме ангажирал, изјави Барјактаровиќ.