Ако постои знак кој е решен да „брише“ некого од неговиот живот и засекогаш да стои зад него, тоа е Шкорпија. Ова е хороскопски знак кој е познат по тоа што е неверојатно страствен во љубовните врски. Скорпиите се лојални, верни, посветени и емотивни, но можат да ви го свртат грбот веќе во следниот момент.

За разлика од другите знаци, тие не мора да покажуваат никаков знак дека ќе го прекинат контактот со вас. Нема опција Шкорпија да ве избегне или да ги игнорира вашите повици долго време. Тој е конкретен во своите одлуки. Кога ќе одлучи нешто, тој навистина одлучува.

Колку и да се обидуваат да ги поправат работите, Шкорпијата останува на својата позиција . Постои голема веројатност таа да попушти во далечна иднина, но само затоа што тогаш повеќе не се грижи за ситуацијата во минатото. Тој нема проблем да разговара со вас со насмевка, иако многумина мислат дека зад тоа се крие добро осмислена одмазда.

Скорпијата не може да го поднесе предавството и затоа никогаш не го заборава. Конкурентните Шкорпии оставаат минато да поминат, но не чувствуваат дека резултатот е врзан додека не им се одмаздат на оние што ги повредиле.

Да се ​​биде ранлив е тешко за Скорпиите. Сепак, понекогаш нивната интровертна и тешко читлива природа може да се појави како ладна, непопустлива и застрашувачка. Да се ​​има моќно присуство е одлично, но да се биде премногу недостапен може да ги исклучи луѓето.

Шкорпиите се опремени со емотивна верзија на шило исполнето со отров и не се плашат да го користат. Штом некој ќе ја изгуби довербата на Шкорпијата, малку е веројатно дека ќе ја врати. Шкорпионите не сакаат да простуваат или забораваат. За Скорпиите нема средина, тие сакаат се или ништо. Никогаш не бараат од другите нешто што самите не се способни да го направат.

Од една страна, тие се многу реални и фер, а од друга, особено ако се испровоцирани, подготвени се да се одмаздат.

„Еднаш предавник, секогаш предавник“ е реченицата до која Скорпиите се придржуваат во текот на целиот свој живот.