Пинк Телевизија се збогува со својот ценет и сакан колега.

Александар Васиќ, помошник главен уредник на информативната програма на „Пинк телевизија“ и уредник на телевизиските „Вести“, почина ненадејно на 58-годишна возраст.

Роден е во Приштина во 1963 година. Завршил во групата за југословенска литература и општа литература на Филолошкиот факултет во Белград.

Работел како новинар и уредник во бројни списанија и електронски медиуми.

Тој беше уредник и водител на политичката емисија „Правец“ на Пинк телевизија.