Од Винковци доаѓа тажната вест дека на 63-годишна возраст почина поранешниот играч на Цибалија, Неврес Захировиќ.

Роден 1961 година во Тузла, ја посетувал тамошната фудбалска школа „Слобода“ пред да пристигне во Винковци во 1984 година. Долги 12 години играше во дресот на тогашниот Динамо, а подоцна и на Цибалија, а навивачите го паметат како еден од најголемите капитени на клубот.

За жал, поранешниот фудбалер ненадејно починал во сон додека бил на одмор со семејството во Италија.

– Захире, почивај во мир, а на семејството му посакуваме искрено сочувство, објавија медиумите.