Со проституција се бавам 31 година и за тоа време сум „усреќила“ повеќе од 50 000 мажи, а сега, за жал, едвак да имам што да јадам. Никогаш не сум користела заштита и родив десет деца. Не сакав да ги убијам со абортус, туку ги подарував и така усреќив многу двојки. Вака својата шокантна ипсовед ја почнува Вида Кокиќ (48) која сега живее во родната Лозница. Вели, дека сега нема леб да јаде, а заработила скоро милион евра.

Во исповедта дадена за српски Информер Вида вели: „Еден семеен пријател на 17 години ме однесе во Италија наводно да чувам деца. Тоа беше лага за моето семејство. Кога еднаш ќе влезете во оваа работа, нема назад. После тоа ме носеа ширум Европа.“

Искрено, работата ми беше одлична затоа што многу заработував. За ноќ знаев да задоволам и по 30 мажи и да заработам 16 000 марки. Вида вели наскоро се вратила на домашен терен и за брзо станала најбараната проститутка и дека со неа уживале политичари, спортисти, бизнисмени…

„Го држев локалниот пат Шабац – Лознива, но ми доаѓаа од цела Србија. Едноставно умеев да им го дадам тоа што бараа. Колку невиности сум зела. Нема да лажам оваа работа и мене ми беше уживање често. Затоа секогаш и не земав пари“, раскажала Вида.

Во Србија имав по неколку муштерии на ден, заработував по 60 марки и супер ми беше. Но и многу трошев, а не бев свесна дека годините минуваат, рекла Вида и открила дека родила десет деца. За жал, вели, заради тешкиот живот ги подарувала на други.

„Сакав да бидам мајка затоа не користев заштита. Родив шест момчиња и четири девојчиња. На ниту едно дете не знаев кој му е татко. Сега сум во контакт со два сина, еден е во затвор, а другиот е кај мој поранешен партнер“, вели Вида и додава дека им помагала колку што можела: „Со останатите се обидов да стапам во контакт, но не успеав. Тешко ми е, и покрај тоа што сум проститутка и јас сум мајка и си ги сакам децата. Но некако сум среќна затоа што знам дека се сигурни, згрижени и среќни, со мене немаше да бидат никогаш. Знам со што се бавам и дека во текот на животот ги кршев сите морални кодекси, но никогаш не би абортирала. Верувајте многу почесно е да имате секс за пари отколку да убиете живот во себе. Вака сте само курва, а во другиот случај убиец.“

Освен што е проститутка таа е и коцкар, и тоа уште од времето додека била малолетна. Вели, играла покер, сите игри со карти, апарати, рулет, обложувалници…

„Секој ден сум во казино. Можам да кажам дека коцката ми е дел од професијата. На вечер сум добивала и по 50 000 марки“, вели Вида.

Водела љубов со дете, додека татко му гледал

„Еднаш еден татко бараше од мене на син му да му ја земам невиноста. Ми понуди 100 евра да водам љубов со неговото дете, на задното седиште, додекатој вози“; искрена е Вида.

Три часа пред породувањето имала однос

Заради немаштија, вели, морала да се проституира во секоја бременост и тоа до самото породување.

„Просечна жена во Србија за десет родени деца 25 години би била на боледување. Речиси целиот работен век, но јас сум немала ни ден. Се сеќавам една вечер пред терминот за породување имав секс со муштерија во 233, а во мене водењакот му пукна и се породов во 2:30. И после се, следното утро бев во коцкарница“, се присетува Вида.