Турскиот актер Булент Полат секоја вечер го гледаме на телевизија Сител во серијата „Горка земја“ (Bir Zamanlar Cukurova) во ликот на смешниот Гафур, кој е оженет со убавата Сание.

Булент Полат има 42 години во Турција е најпрепознатлив токму по глумата во споменатата серија, а во реалноста е оженет со Дујгу Полат со кого ја имаат ќеркичката Дога.

Гафур е еден од осумте актери чиј лик е присутен во сите досега снимени 96 епизоди од „Горка земја“.