Полицијата го пронашла телото на Јасмина Доминиќ, студентка која исчезнала во август 2000 година, во замрзнувач во подрумот од нејзината семејна куќа во Меџимурје, Хрватска, јавуваат медиумите.

Не е познато како телото на студентката, која имала 23 години кога исчезнала не било пронајдено, иако полицијата повеќе пати ја пребарувала куќата.

Телото било замотано во целофан, а официјално, Јасмина ја пронашла нејзината сестра Смилјана, која живее во куќата заедно со војот сопруг и три деца.

Неофицијално, телото било откриено по анонимна дојава во полицијата. Некој наводно ја исклучил струјата во куќата, па почнал да се шири непријатен мири од подрумот.