Кири Редфилд од Велика Британија го прекршила карантинот и се претпоставува дека имала сек*уални односи со седум мажи, во комбе за кампување. Таа истакнала дека нејзината работа е исто толку суштинска колку и на медицинските лица.

Имено, жената преку интернет страница за возрасни рекламира сек*уални услуги без заштита по цена од 34 евра за 15 минути, а со клиентите се состанува во паркови.

-Мажите имаат потреби, знаете. Јас работам работа која треба да се направи, каква што е и таа на медицинските лица.

Луѓето имаат желба да ме сретнат, не се случува секој ден да сретнеш по*но ѕвезда, рекла таа.

Запрашана од страна на медиумите со колку мажи спиела во еден ден, таа рекла дека „И 40 некогаш се малку“.