Во светот беа направени 200 милиони модели од овој мобилен, а кој знае колку се останати! Грозницата по Nokiа 1100 се уште ја тресе планетата, особено далеку во „подземјето“.

За што всушност станува збор и како нешто е толку скапо и барано, а е направено во неверојатни 200.000.000 модели. Една лимитиран дел од серијата на овој телефон е направена во градот Бохум.

Со помош на токму тој модел, криминалците ширум планетата успеваат да земат ПИН број или да ги измамат банкоматите, а лесно може да се измами и електронски рулет.

Со помош на овој модел, светските криминалци се вклучуваат на туѓите мобилни телефони и чекаат на луѓето да им пристигнат шифрите за онлајн или обични сметки. Рулетот, кога правилно ќе се намести овој модел на мобилен, во својот систем си пишува на себе си добивка иако топчето паднало токму таму каде сте посакале.

Од Нокија се уште нема официјално соопштение со кое би се објаснил овој феномен. Оваа фирма во 2009 година и се обрти на јавноста со зборовите дека не знае што се случува но и дека забележале нагло зголемување на цената на овој половен модел на мобилен телефон.

Така, ако случајно знаете каде ви се наоѓа овој стар модел, пронајдете го, проверете дали ги има сите потребни ознаки и правец на берза да ако е можно заработите!