Пејачката и член на жирито на музичкиот натпревар „Ѕвездите на Гранд“, Марија Шерифовиќ откри нови детали за финалето, кое како што потврди Саша Поповиќ, се подготвува за 26 јуни.

– Драго ми е што оваа година има нови правила, победникот го избира публиката, преку СМС гласање – започна Марија и продолжи:

– Сега не се доволни нашите коментари, жирито го препознава квалитетот на кандидатите, сите тие се квалитетни пејачи. Ништо не се смени за мене, се самораспуштив до пролетта следната година. Драго ми е за колегите кои започнаа со работа. По финалето на 26 јуни, имаме колективна средба, ќе видиме што ќе се случи. Оценките за пејачите не може да помине без напнатост, нема нетолеранција. Можеби се случи во последно време некој да доживее нешто лично, но ние се дружиме на секоја пауза – истакна таа, додека лидерот на продукцијата „Гранд“, Саша Поповиќ, потврди дека финалето се подготвува за 26 јуни.