Повеќе од еден милион годишно луѓе чекаат пресадување на органи кои се набавуваат од легалниот и од илегалниот пазар.

Eве какви се цените на органите и за кои има најголема побарувачка.

Од живи луѓе крв чини 270 евра, коса 55 евра за 2,5 см, коскена срж 18.000 евра за еден грам, Сурогат матка од 16.000 до 65.000, бубрег чини од 15.000 до 100.000, а срцето држи цена и не се спушта под 150.000 евра, но цената достигнува и до половина милион евра.

Од починати лица цените се пониски и тоа, рожница за 19.000 евра, слезина за 90.000 евра, лигаменти 2.000 евра, а кожа 8 евра за 2,5 см.