Вељко Ражнатовиќ, кој неодамна доби син со неговата сопруга Богдана Ражнатовиќ, покрај тоа што е познат дека професионално се занимава со бокс, тој исто така е познат по тоа дека чува многу голем број на кучиња. Кучињата кој што тој ги чува вооглавно се од расата аргентинска дога и азијат.

Вељко на социлајните мрежи често пати објавува слики од своите миленици и може да се согледа дека убаво се грижи за нив. Станува наутро да ги нахрани, ги шета, ги тренира… Потполно им е посветен.

Овој пат тој на својот Инстаграм профил, сподели фотографија поврзана за кучиња, на која што има порака напишана на македонски јазик.

Пораката гласи: „Кучето не е битно, газдата е заебан“.