Веста за самоубиството на 22-годишниот Младен. Д. од Лакташ поради исмејување дека барал работа на пумпата го потресе целиот регион.

Како што пренесуваат медиумите во регионот, младиот човек дошол на бензинска пумпа каде во присуство на работник на пумпа пополнил барање за работа.

Работникот му ги поставил следниве прашања:

– Мора да го напишете полот, дали сте машко или женско? Мора да напишете каде сте работеле Треба да пишувате и ако сте спиеле навечер на работа. Напиши дека пола си спиел, а пола не. Напиши работев навечер, половина спиев, половина не. Напишете дали се покривавте, да донесат ќебе. Секој од нас има по едно ќебе, кој работи има ќебе. Дали се ппокривате во зима? Напиши дека не ти треба ќебе. Тоа е нашиот прашалник. Напишете дали јадете ќебапи. Ако не јадете ќебапи, тогаш не можете да работите овде. Овде јадат само ќебапи. Јас јадам ќебапи 20 години. Ако не јадете кабаби, тогаш ќе останете без храна – стои во една објава на Фејсбук.

Откако се пријавил за работа, младиот човек му платил 30 марки за гориво и ја напуштил пумпата.

– Не ја познавам личноста што го направи ова видео, но го познавам семејството на момчето кое „пополнуваше формулар“ за работа и се молам Господ да им даде сила… Момчето замина засекогаш, а само бараше работа. Последно што рече беше: „Не можам да го поднесам ова“. Спиј мирно, добро момче, нека те чуваат ангелите – пишува во една од објавите.

Од полициската управа во Бањалука за АТВ потврдија дека добиле пријава за самоубиство, но не можат да дадат повеќе детали бидејќи истрагата е во тек. За се е известено Окружното јавно обвинителство Бањалука.

Судејќи по објавите на социјалните мрежи, во кои сограѓаните се збогуваат со младиот човек, тој крена рака поради малтретирање на социјалните мрежи. Граѓаните на социјалните мрежи велат дека ваквите случаи на малтретирање мора да престанат, и дека е потребно детално да се истражи целиот случај.