Челичење во живо. Британец веднаш го зема шишето вода како би ја „излгасил“ првата голтка ракија.

Самоуверено го зема пластичното шише во раце и го однесе кон устата, а веќе при првиот вкус на ракијата кој го осети на јазикот предизвика низа гримаси, воздивнувања и грчеви.

Еден Англичанец доживеа огнено крштевање, кога пријател од Србија му понуди да го проба еден од најпопуларните пијалоци на Балканот. Се чини Британецот не можеше да замисли каков вкус има ракијата, затоа што после првата голтка почна кашла, да дува, да се превртува и да се фаќа за стомакот.

Се тоа го гледаше човекот кој му ја даде ракијата, говорејќи му „ма, тоа е само вода“. Британецот одма се фати за шишето вода како би се средил од првата голтка, а веројатно и последна ракија.