Бразилската актерка Џована Антонели е позната како една од најубавите и најтелентирани во таа земја.

Нејзиниот татко е исто така актер, а мајка и писателка.

Убавата актерка има постар брат кој е адвокат.

Џована сега има 44 години, а публиката најмногу ја памети по улогата на Жаде во серијата „Клон“.

Токму со главниот актер од серијата доби син, но љубовта не им траела долго.

Актерката сега ги има и близначките Антонија и Софија со Леонардо Ногуера.