Судејќи според научниците и статистиката, месецот на раѓање влијае на вашето однесување, кариера, љубовен живот…

Месецот во кој сте родени може да открие многу работи за вас. Во нумерологијата месецот на раѓање се користи за да се одреди карактерот на личноста.

Ако сакате да дознаете што месецот на раѓање открива за вас, само побарајте го вашиот месец во текстот подолу.

Родени сте во јануари

Овие луѓе се аналитични, независни и родени да бидат лидери. Исто така се многу креативни и паметни поради што отскокнуваат од останатите. Нивната харизма им помага да се однесуваат како лидери без никаков проблем. Покрај тоа сакаат понекогаш да водат традиционален живот.

Лични особини

Тие се сериозни, резервирани, мотивирани, внимателни, друштвени, тврдоглави и секогаш се подготвени да учат едни од други. Туѓите мани и слабости не им се важни.

Чувствителни се и знаат секого да го усреќат. Обично се тивки, но не и кога се напнати или возбудени. Подложни се на настинки, но отпорни на други болести. Внимателни се со парите и секогаш размислуваат два пати пред трошење.

Родени сте во февруари

Овие луѓе се емпатични и интуитивни. Врските им се важни и се што сакаат е да го поминат животот со вистинска личност. Ако не ја најдат се депресивни и празни. Грижливи луѓе се и добри родители.

Лични особини

Реалистични, интелигентни, привлечни, темпераментни, срамежливи, скромни, тивки, искрени, лојални и паметни. Имаат цели кон кои тежнеат. Ја сакаат слободата и мразат ограничување. Чувствителни се и лесно може да бидат повредени. Лесно се лутат, но не покажуваат. Покрај тоа знаат да бидат и тврдоглави, грижливи, амбициозни и успешни.

Родени сте во март

Луѓето родени во март се на вистинско место во вистинско време. Може да заработат многу пари лесно, иако знаат брзо да ги изгубат. Знаат да бидат неверни, па понекогаш им е тешко да бидат во врска. Исто така се склони кон пороци.

Лични особини

Актрактивни, резервирани, срамежливи, таинствени, искрени, чувствителни, великодушни, полни со разбирање. Сакаат мир и тишина. Сакаат да се на услуга на другите, да патуваат, сонуваат. Имаат и лоши особини – лесно се лутат и сакаат одмазда. Брзаат кога е во прашање изборот на партнерот.

Родени сте во април

Овие луѓе се тврдоглави, заповеднички настроени, креативни, привлечни и паметни. Родени се за лидери, амбициозни, харизматични поради што имаат многу пријатели и љубов во животот. Обидете се помалку да наредувате, за да не ги отргнувате луѓето од себе.

Лични особини

Активни се, динамични, одлучни поради што многупати зажалуваат. Добри пријатели се и помагаат во решавање на другите проблеми. Великодушни се, емотивни, грижливи и храбри.

Родени сте во мај

Луѓето родени во мај може да бидат талентирани музичари, актери или писатели, бидејќи им е многу важно да ја изразат својата личност. Почитуваат авторитет и веруваат во бракот. Поминуваат многу време во држба со пријателите.

Понекогаш им е потребно време во природа за да го вратат својот баланс.

Лични особини

Тие се тврдоглави, мотивирани, полни со разбирање, вредни, убави, со силна волја и срце. Лесно може да се налутат. Неуморни се и сакаат да патуваат. Исто така имаат бујна фантазија и сакаат да сонуваат.

Родени сте во јуни

Овие луѓе се романтични, но и љубоморни. Исто така се сензуални и сјајни љубовници, понекогаш љубовниот живот и е комплициран и често се врзани со луѓе од минатото. Нивна најголема маана е трачарењето.

Лични особини

Љубезни се, учтиви, чувствителни, активни, тврдоглави, темпераментни, забавни, сонувачи и добри пријатели. Лесно може да ги повредите и брзо се им здосадува. Ретко ги покажуваат чувствата и ги одложуваат обврските поради својата несигурност.

Родени сте во јули

Родените во овој месец се искрени, љубезни, грижливи. Сепак лесно може да бидат цинични, саркастични. Може да бидат генијални, но се пречувствителни и склони кон депресија.

 Лични особини

Забавни се и доверливи, тивки, искрени, друштвени, темпераментни, тактични, грижливи, бистри, понекогаш со променливо расположени. Не се злобни и одмазднички настроени. Може се да простат, но не и да заборават. Тешко стекнуваат нови пријатели.

Родени сте во август

Овие луѓе знаат силно да сакаат и ја ценат вредност на бракот. Гледаат добро во секого. Успешни се и ги инспирираат другите.

Лични особини

Забавни, романтични, друштвени, чувствителни, привлечни, великодушни, внимателни. Имаат особини на лидер, лесно се лутат и се љубоморни. Брзо мислат и носат самостални одлуки. Талентирани се за музика, уметност и боречки вештини.

Родени сте во септември

Овие луѓе се интелигентни, флексибилни, организирани и спиритуални. Најголема слабост им е тоа што лесно паѓаат во депресија. Престанете да бидете толку критични кон себе, ако сакате да бидете успешни.

Лични особини

Грижливи, организирани, тивки, тврдоглави, лојални, грижливи, мудри, пребирливи кога се врските во прашање. Имаат одлична меморија и знаат огромен број на информации.

Родени сте во октомври

Овие луѓе имаат многу среќа. Секогаш добиваат што сакаат. Од друга страна се одмаздуваат. Борбата против вашите внатрешни демони, може да ви помогне да ги исполните и најлудите сништа. Исто така може да бидат омилени лидери.

Лични особини

Правични, емотивни, искрени, одлучни, лојални. Сакаат патувања, уметност и книжевност. Сакаат да зборуваат и да бидат во центарот на вниманието. Убави се и привлечни, но лесно се лутат па стануваат љубоморни и повредени.

Лесно градат нови пријателства и ги одржуваат.

Родени сте во ноември

Тие се многу остроумни и секогаш имаат разни идеи. Ништо не може да ги спречи да го исполнат она што го наумиле.

Лични особини

Вредни се и романтични, чувствителни, динамични, трпеливи, одлучни, позитивни. Понекогаш им одговара осаменоста и не се сигурни што чувствуваат кога се во врска.

Родени сте во декември

Ако сте родени во овој месец вие сте практично филозоф кој сака стабилен и удобен живот. Имате добро здравје и среќна рака. Лесно ја пронаоѓате љубовта. Поради дружењето некогаш може да ги игнорирате обврските.

Лични особини

Привлечни, искрени, доверливи, патриоти, интерактивни, брзоплети, амбициозни, сакаат да бидат во центарот на вниманието. Не сакаат преправање и не се егосити. Мразат органичување.