Видеото од плажата во туристичкото место Чањ во Црна Гора, објавено на страницата „Подгорички времеплов“, можеме да кажеме дека никого не остави рамнодушен.

Зм ија лазеше по плажата, но не обична. Како што можете да се види, тоа е кралски питон или уште попознат како топчест питон.

– Тоа е вид зм ија. Топчестиот питон најверојатно избегал од некого или некој го оставил таму, имајќи предвид дека потекнува од областа на Западна и Централна Африка. Не се отровни и не припаѓаат на агресивни видови, ловат со гризење и давење на пленот, таков мал примерок тешко дека може да наштети на некого, искоментирал еден од корисниците на социјалните мрежи.

Останатите додаваат дека најверојатно станува збор за зм ија која се појавила на истиот профил пред неколку дена, само што овој пат е снимена додека се движи.

Ако е веројатно милениче, многумина се согласуваат дека местото не му е на плажа.

– Можел слободно да го остави во терариум 10 дена (јас имам змија дома) пред да замине на пат можел да го нахрани, да му стави доволно вода и потоа не мора да се храни 15 дена. Но, ова всушност е сељачење. Еј, гледај, имам змија … Ако јас ја извадам мојата боа од два ипол метри, тогаш нема да му биде добро на сосптвеникот на овој питон, напиша „експерт“ за змии.

Меѓутоа, имаше и такви што ја сфатија зм ијата како чиста споредба.

„Свекрвата отиде на море“, „Поранешниот ми е изгубен“, „Чичко, наплати и лежалка“ … беа само некои од коментарите.