Припадниците на овој знак важат за големи емотивци, но тоа не значи дека ќе бидат нежни кон вас, туку напротив!

Кога станува збор за најчувствителните и најемотивните членови на хороскопот, Водолијата припаѓа на самиот врв. Сепак, тоа не значи дека тие се чувствителни и добри. Астролозите велат дека Водолиите имаат своја скриена, темна природа.

Припадниците на овој знак се познати по нивната голема и моќна енергија, но и по нивната способност да гледаат на секој проблем од повеќе агли, да го анализираат и да донесуваат паметни одлуки.

Тие имаат голема желба за слобода, затоа избегнуваат луѓе и ситуации што ги ограничуваат.

Луѓето родени помеѓу 21 јануари и 20 февруари се обично ладни, смирени и сталожени, но можат да бидат многу сурови и да го покажат своето друго лице ако некој ги повреди.

Водолијата е фиксен знак, што значи дека тие се многу стабилни, но во исто време и ограничени.

Многумина велат дека тие се всушност најлошиот знак во хороскопот

Луѓето кои добро не ги познаваат лицата родени во овој хороскопски знак, ќе го карактеризираат нивното вообичаено однесување како непристојно. Често ќе ги наречат некултурни личности без манири, но вистината е дека тие се однесуваат како што се чувствуваат во тој момент и Водолијата не гледа ништо спорно во тоа.

Не постои лоша намера зад работите што ги прават, но нивните постапки може да наидат на неодобрување на луѓето кои не ги познаваат.

Исто така, припадниците на овој знак го имаат Уран во наталната карта, поради што имаат единствени карактеристики – можат да бидат расположени и премногу чувствителни, само што никогаш нема да го покажат на другите.

На нив честопати им е тешко да имаат длабоки и стабилни емоционални односи, затоа што знаат да бидат променливи, но и тврдоглави, што им отежнува одржување на врската.

Водолијата може да има и лоша смисла за хумор. Тие често знаат дека се шегуваат на туѓа сметка или да спомнат чувствителна тема, па затоа другите ги сметаат за навредливи.