Сите сакаме да уживаме во опипливи, материјални работи, во поголема или помала мера.

Додека за некои не значат многу, за други се важни, без разлика дали ќе им пружат чувство на сигурност, ќе им овозможат удобен живот или ќе го наведат нивниот социјален статус.

Бик

Овој фиксен земјен знак е поврзан со втората куќа на зодијакот, која означува имот, материјални вредности и способност за стекнување. Родени под покровителство на Венера, Биковите се хедонисти кои сакаат да се препуштаат себеси и да уживаат во земните радости. Сакаат луксуз и слаби се за убави и скапи предмети. Воопшто не се срамат од својот материјализам и тенденција да трошат на работи што ги прават среќни или ги гледаат како профитабилна инвестиција. Вечера во скап ресторан, скап парфем, козметика со врвен квалитет, дизајнерска облека изработена од најфини ткаенини или дизајнерски мебел се само дел од она на што Бикот е подготвен да потроши повеќе пари. Материјалната сигурност им е важна на припадниците на овој знак. Не им е проблем да ги засукаат ракавите за да ја добијат. Покрај посветената работа, богатството го стекнуваат и благодарение на добриот нос за вложување. Иако не се склони да ги трошат диво, не се тие што само акумулираат пари на сметката. Бикот верува дека е повеќе од во ред да троши на себе и на своите задоволства.

Лав

Мадона во својот хит „Material Girl“, која инаку е Лав во хороскоп, одлично го опиша преферирањето на материјалните добра што ги карактеризира припадниците на нејзиниот знак. Лавовите не гледаат ништо лошо во материјализмот, напротив. Тие мислат дека го заслужуваат најдоброто и се трудат да си го дозволат тоа. Со задоволство ќе се пофалат со сумата што ја потрошиле за скап предмет или услуга. Оваа нивна склоност некои би ја нарекле намерна и желба за импресионирање.

Јарец

Фокусирани на успехот во кариерата и бизнисот, Јарците се вредни работници кои сакаат да бидат соодветно наградени за нивните напори. Како и другите земјени знаци, тие се стремат да си обезбедат материјална сигурност. Тие не се склони да се расфрлаат со статусни симболи. Тие попрво ќе купат нешто вредно со практична примена. Ретко се занесуваат кога пазарат. Знаат како да ја „симнат“ топката кога ќе видат дека ја достигнале финансиската граница.

Овен

Како прв знак на зодијакот, Овенот сака да води во сè. Без разлика дали се работи за најнов модел на мобилен телефон, „бесен“ автомобил или најнова колекција на познат моден бренд, тој нема да штеди за да си го дозволи тоа. Овните ги доживуваат материјалните добра како начин да се издвојат од толпата, да привлечат внимание и да покажат дека се некој и нешто. Тенденцијата да живеат над нивните можности понекогаш може да ги доведе во непријатни проблеми.