Босанскиот пејач Санел Смоло, кој и е познат и на македонската јавност со нaстапите во „Ѕведите на Гранд“ еднаш заврши на третото место во ова натпреварување. Санел е извонреден пејач и и речиси сите велат дека има брилијантна кариера пред него.

-Малку е премногу топло, но секогаш се трудам да дадам се од себе на секој настап. Затоа што ако публиката може да дојде, да танцува, да пее со мене, тогаш морам да бидам и јас на ниво на својата задача. Песната е мојот живот, и кога станува збор за песната, не признавам ниту замор, ниту студ, ниту топлина. Сето тоа го поднесувам на крилјата на песната , вели Смоло на почетокот на разговорот во интервју за босанскиот таблоид Експрес.

Ајде да го разгледаме вашето натпреварување во ЅГ?

– Мислам дека нема многу да се каже. Задоволен сум од третото место и, се разбира, би бил пресреќен ако беше второ, а да не зборуваме за првото место. На крајот, ја исполнив мојата цел, да се натпреварувам, да имам милионска публика.

Како финансиски го поминавте времето без настап?

– Морам да кажам дека имам прекрасна сопруга. Таа е таа што отсекогаш ги чувала и штедела парите заработени од моите настапи. Така, таа заштеда буквално ни го спаси животот. Го поминав слободното време со децата, игравме игри …

Дали планираш нови песни?

-Песната веќе ја зачував, платена е, но никој не знае кога ќе излезе. Денес една песна чини околу 5.000 евра, а некои и повеќе, но никој не гарантира дали ќе помине кај публиката. Можеби ќе снимите песна од 500 евра и ќе стане хит. Сето ова е се уште несигурно, иднина што е неизвесна…

Дали вашата сопруга е љубоморна и дали би ја изневериле?

– Мојата сопруга не е љубоморна, но јас сум. На секој настап имам можност да ја изневерам, но тогаш јас би се изневерил себеси и ќе ја убијам љубовта кон неа. Ниту една жена, ниту едно изневерување не вреди за мојата сопруга. На жените кои отворено ми се понудија, им реков дека сум женет, а многу од нив ми одговорија дека тоа не ги интересира. Така тие одговори ме шокираа.

Дали на настапите имало барања да пеете песни што подоцна би можеле да ве компромитираат во јавноста?

– Да, го има тоа, како порано и денес. Не би пеел песни што би можеле да навредат некого за пари. Нема сума на пари за која би се продал.